Monday, August 17, 2009

besday

today is my besday
tu je aku nk ckp...
huhuhuhu..

Sunday, August 16, 2009

baby farisya izzati

jumaat lepas my mom ada uat kenduri kesyukuran...
di samping tu jua mom ada uat majlis cukur jambul untuk ank buah aku yg ke -5...
iaitu ank kedua abg long aku..
baby farisya izzati..
yang br berusia 48 hari ari nie...
merupakan cucu perempuan kedua dlm family aku...

Monday, July 27, 2009

Aku Tension

...gile kah aku?...
.....arggghhhhhh.....
...nape pblem nie dtg bertimpa2...
aku xsanggup dh nk PIKIR
x moo PIKIR dah
.......tensen.......

Thursday, July 23, 2009

aku sakit hati

...sanggup ko buat aku mcm nie kan...
...selebat hujan di luar umah kala ini...
...selebat tu la air mata aku mengalir..
...aku sedih ngan keadaan diri ko...
...sedih dengan apa yg dah berlaku kt diri ko...
...sedih ngan apa yg ko dh bgtau kt aku...
...hanya tuhan je yg tau mcm mana perasaan aku tika ini...
...aku hanya mampu berdoa...
...tp aku lagi sedih saat aku melihat gmbr ko dan dia...
bertambah sedih aku setelah aku lihat segalanya bermula pada "18 ogos" di "kota bersejarah"
...patut la aku tak di hargai di ari berbahagia aku...
...rupanya ko telah mencipta hari bahagia ko sendiri..
...tahniah...ko dh berjaya buat aku mcm nie...
....terima kaseh segalanya....

...walau ape2 pn ko dh buat kt aku...
...aku harap ko xakan lakukan sesuatu yg bodoh...
...masa depan ko semuanya terletak di atas tangan ko...
...please..dengar la rayuan aku nie...
...aku dah xmampu untuk menangis lagi...
...buat pengetahuan ko...
...aku masih syg kt ko...
...sayangi la aku seperti mana aku menyayangi dirimu...
..walaupn aku bukan milikmu...dan ko bukan milikku...




Wednesday, July 22, 2009

Flu

hai semua....udah lama aku tidak mengepost ape2 di sini...
kebizian ngan keje2 aku...walhal sebenarnya aku xde keje pn nk di buat kt opis tu...
entah...aku tak tau kenapa aku semakin malas untuk mengepost ape...
udah 2 ari aku flu...bukan H1N1 tau...
kalo xsilap aku nie mesti 2 ari lepas aku terkena hujan masa balik dr jumpa client..nak uat mcm mana kan...terima je la...lgpn aku dh lame dh x flu n demam nie..
walaupun aku demam tambah plak ngan flu yg xnk ilang2 nie....aku still lg gagahkan diri g opis..walaupn kt opis tu xde pape nk di buat...aku rase kalo aku duk umah pn sama jgk..bosan xde ape yg aku nk buat...
apa yg pasti aku xsuka la flu nie...
arap2 cepat la sehat...xlarat dh nie...
ohh..sebelum aku lupa...aku sekarang nie bergerak active kt blog satu lagi..
rajin2 lah korang mengintai aku kt sini yer.

nie la tempat aku kt opis nie..Allure Classic Enterprise.

Monday, June 15, 2009

apa yang dah..apa yang belom?

hohoho...udah lama aku tidak mengepost ape2..
bile kebosanan melanda...dan kemalasan bergabung tenaga..
jadi la mcm nie...nk uat ape2 pn malas..
lagik malas di kala masalah melanda dirik aku skrg nie..
uiii..pening den..

alhamdulilah...syukur kepada yang maha Esa.
akhirnya dengan pertolongan NYA aku dh pn berjaya menyettlekan stdy aku..
syukur sgt2..walaupan berbagai2 dugaan yg melanda..
akhirnye aku berjaya jugak...
time kaseh ya ALLAH...
semua yg berlaku tu aku anggap tu satu dugaan idup...
dan kenangan dalam aku menempuhi ari2 yg akan mendatang.

now aku tgh kepeningan mencarik keje plak..
ari nie cukup sebulan aku menjadi penganggur terhormat..
hohoho..kalo tanam buah anggur best jgk...
tp nie menganggur...xdpt ape2 hasil plak tu..
so selama sebulan nie aku mghabiskan mase mencarik keje..
g interview...mengisi borang2 keje yg menimbung-nimbung..
dan yg sama waktu dengannye lah..
start dr ari 1st aku abes stdy smpai la skrg nie...keje mencarik keje xpernah henti..
walaupn kadang2..aku sedikit keciwa ngan sesetengah pihak...
ape yg di cakap dan dijanji hanya la tipu helah semata-mata..
penat lelah kite xpernah di hargai...
tp yg paling sedih tu...kite di guna-gunakan tuk kepentingan dia..
selepas aku tau rencana dari korang...
mintak maap yer...aku xmoo tolong lagik dah...
cukup la pertolongan yg aku dh bagi..
aku bagi betis..ko nk peha kan...
tp ape kate aku bagi kaki plak...rase2 ko nk tak?..
fuh..teremosi plak...

Tuesday, May 5, 2009

bila aku tension

waaaa...dah lame aku tak mengepost entry kt blog aku nie..
bukan apa...enggak ade waktu..aku bizi ngan keje2 kt opis dan juge keje2 yg aku cipta sendirik..
padam muke aku sape suh cari penyakit...hahahaha...
tp xpe...penyakit dpt duit xpe...aku suke...kalo penyakit yg xde duit tu aku xsuke...
semalam ari tension aku...
korang tgk je la meja aku tu...
aku xmoo cite panjang...
tgk je la meje aku tu...
meja itu mengambarkan aku tgh tension...

korang tgk la betapa cantiknye meja aku..mcm2 ada..

hahaha..ini la harte2 yg terdapat kt atas meja aku tu.
disebelah kiri:..kotak cermin mata aku...bisness card yg berterabur..kak.udd yg teraburkan..
pastu beg pitih yg xde duit...bile la duit nk ade byk kt dlm tu...pastu cermin mata aku..
almaklum la..rabun...
kat atas tu plak:...paper beg mcd..hohoho..semalam aku mkn mcd sbb xsempat nk lunch kt luar..
pastu plak ada laptop cabuk aku..ade hanpon dan jugak jam tangan aku..
sebelah tu plak ade gelas dan jugak lotion..hohoho st byk kan rete2 aku...

Monday, April 13, 2009

shahmi haikal a.k.a muhammad adam haikal

antara gelagat-gelagat adam haikal bile dpt phone yg ada cam..
seronok semacam je..kecik2 dh pndai dah ambik gambr sendirik..

ape yg dia nk buat tu...kusyuk semacam je...ada ape2 yg menarik ke dik...
bglah tau...ateh pn nk tau jgk..

da pandai da nk ambik gambar sendirik...
biasanya hp ateh yg jadi mangsa kan dik...

seorg yg suke bergaya...dan jgk suke bergambar...
rempit dh menjadi salah satu hobi dia skrg nie...
kecik2 dh pndai dh...besar2 jgn jadi mat rempit dh laa...


antara koleksi gambar2 adam yg aku suka...windu die selalu.....
miss u muhammad adam...

~Adam Haikal~

muhammad adam a.k.a shahmi haikal
adam haikal...singkat tuk muhammad adam dan jugak shahmi haikal
budak tecik yg aku slalu windu...
mlm xd sebelum aku bertolak nk ke bus stand...adam manja gile ngan aku...
sampai kan aku nk gerak ke mana2 pn dia xbagi...
dia nk juga duk kt atas riba aku...xnk bagi aku tinggalkan dia...
nasib baik la aku dh siap kemas barang2 yg aku nk bwk balik...
kalo tak sure lmbt la aku g bus stand..

mlm xd hanya uda..kNa n adam je yg hantar aku naik bus...
xtau nape org lain xnk ikot...mak plak ada hal...mlm xd dia ada latihan berzanji...
minggu depan ada pertandingan berzanji...jadinye dia xleh la anta aku naik bus mlm xd...
adik plak...time aku nk kuar umah dia dh xde dh...hmmmm..
xpe la adam ada...itu pn dh ok..

yg keciannye dia nk nangis nk ikot aku naik bus..
b4 nie xpernah plak dia nangis nk ikot aku...
cian kt adam....nanti ateh balik lg yer dik..
sabau eik...dh xlama dh ateh duk sini..
sebulan je lagi

nie la anak buah aku tu...
lau aku windu kt dia...aku tgk video nie la..
skrg dh besar dh...lg seminggu dua dia dh nk masuk 2 tahun...
kejap je rase...dh nk masuk 2 tahun dh si adam nie...

video

Thursday, April 9, 2009

~happy bufday~

happy bufday!!!

Happy birthday to me
Happy birthday to me
Happy birthday to me
Happy birthday to me


eheh..bukan untuk aku la...
besday aku lambat lg..
pasan betol la aku nie..
sebenarnya kan ari nie besday k.udd...
housemate a.k.a opismate aku..

Happy birthday to k.udd
Happy birthday to k.udd
Happy birthday to you
Happy birthday to you


happy bufday k.udd
semoga panjang umur..
murah rezeki..
gembira slalu..
dan sentiasa bahagia ngan ehem2 tu..
serta
sentisa diLindungi NYA selalu..
....AMIN....

nie la gambar yg sempat capture malam xd..


sebenarnye kan..ktorg sambut besday k.udd awl setengah jam..
bukan ape...kami semua dah ngantok..
dan xleh nk tunggu dh..
jadinya kami membuat keputusan tuk sambut awal skit..

nie la k.udd

nie plak khas tuk k.udd

video